Digitalna sočiva za naočare FreeForm

Free Form tehnologija je proizvodni proces koji omogućava proizvodnju sočiva za naočare sa izuzetnom preciznošću.

digital

Free Form sočiva

free-form

High-definition, Free Form ili digitalna sočiva su najvažnije poboljšanje u izradi sočiva za naočare u poslednjih 100 godina. Poboljšanje koje korisnici vide u prelasku sa tradicionalnih sočiva na digitalna sočiva upoređeno je sa razlikom između cevnog televizora i novog televizora visoke HD definicije. Ako ste nezadovoljni jasnoćom vida sa svojim trenutnim tradicionalnim naočarima, potpuno prilagođena digitalna sočiva za naočare Free Form mogu vam pružiti jasniji vid preko cele površine sočiva i u svim uslovima osvetljenja.

Preciznost digitalnih sočiva

Digitalna sočiva Free Form se proizvode sa kompjuterski kontrolisanom opremom za površinsku obradu koja je mnogo preciznija od konvencionalnih alata.

pixel

Tehnologija izrade digitalnih sočiva omogućava izradu sočiva sa preciznošću od 0,01 dioptrije, u poređenju sa preciznošću od 0,125 do 0,25 dioptrije sa tradicionalnim alatima za izradu sočiva.

Rezultat je da sočiva visoke definicije pružaju najšira vidna polja, oštriji kvalitet slike, bolji periferni vid i poboljšavaju vašu sposobnost da razlikujete suptilne razlike u bojama i nijansama.

Digitalna sočiva su dostupna sa različitim dodatnim tremanima, i u različitim materjalima viših indeksa prelamanja kao i u fotoosetljivoj izvedbi koja se prilagođavaju od prozirnog u zatvorenom prostoru do tamnog prilikom izlaganju sunčevim zracima.

Izrada digitalnih sočiva

Dok se većina tradicionalnih sočiva izrađuje korišćenjem zastarelog, abrazivnog procesa brušenja, digitalna sočiva se proizvode pomoću precizne laserske tehnologije. Rezultat? Sočiva, pomoću kojih je oštrina vida više puta veća u poređenju sa tradicionalnim, sa poboljšanim noćnim i perifernim vidom.

Za koga su namenjena digitalna sočiva?

Praktično svako je dobar kandidat za digitalna sočiva, od onih sa ozbiljno oštećenim vidom do onih kojima je potrebna minimalna korekcija vida.

Oni kojima su potrebna monofokalna sočiva mogu iskusiti besprekornu jasnoću i moguću najprecizniju korekciju sa digitalnim sočivima.

Progresivna digitalna sočiva Free Form — za one korisnike kojima su potrebne naočare za korekciju vida i na daljinu i na blizinu, pomoću kojih će videti savršeno jasno na svim udaljenostima.

Personalizacija Free Form sočiva

personalizacija

Free Form tehnologija u proizvodnji dioptrijskih sočiva omogućuje da se uz pomoć određenih podataka proizvedu sočiva koja u potpunosti odgovaraju individualnim parametrima korisnika.

Više o individualnim parametrima i specijalnim doradama »

Individualni parametri su: zadnja verteks distanca, pantoskopski ugao, daljina za čitanje, ugao zakrivljenosti okvira, razmak zenica i visina ugradnje (za progresivna sočiva).

Personalizovana sočiva pružaju besprekornu oštrinu vida.

Prednosti Free Form digitalnih sočiva

  • Free Form dizajn minimizira sfernu aberaciju i astigmatične smetnje na celoj površini sočiva.
  • Smanjena periferna distorzija.
  • Optimizovana dioptrijska snaga u svakoj tački sočiva.
  • Osigurava veoma visok nivo tačnosti izrade u poređenju sa konvencionalnim sočivima.
  • Osigurava maksimalnu oštrinu vida i jasan kontrast detalja i boja.
  • Korisniku daje beskompromisan, oštar i jasan vid pod bilo kojim uglom gledanja.
  • Free Form tehnologija omogućava izradu personalizovanih sočiva sa individualnim parametrima.
  • Omogućena izrada digitalnih sočiva u veoma širokoj paleti različitih materjala.